Mat og Dram

Jamen er vi også mye glad i mat
ja, er den delikat,
så er vi straks parat.
Noen liker mager mat og noen liker fet,
nu vil vi berette om det beste som vi vet.

Det er skinkestek og oksestek og bankebiff og kotelett
og fårikål og lammestek og lutefisk med dram,
fiskepudding,dyrestekogspekesildmeddram,
frikasé og rakørret og rømmegrøt med dram,
og så kålrulett og kalvestek og benløs fugl og syltelabb,
og ribbestek og risengrøt og fløyelsgrøt med dram,
fenalår og avkokttorsk og prinsefisk med dram,
pannekake, bettasuppe, omelett med dram,
og så hummerklo og østersskjell og kreps i dill og røkelaks
og ertesuppe, oksebryst og kalvedans med dram,
øllebrødogfleskedupp og nevaball meddram,
eggerøre, spekeskinke, avkokt laks med dram.

Maten den er halve fø’a er det sagt,
med myndighet og makt,
og følelse og takt.
I din gamle bibel står et skriftens sted:
Du skal alltid ete i ditt ansikts sved.